středa 20. srpna 2014

Zefill / Top 2014


Zdravím vás a přeji pěkný den!

Tento článek jsem chtěla přidat již delší dobu, ale dosud mi na něj nevyšel čas, takže jej přidávám až nyní.

Víc jak půl roku je za námi a tak by to chtělo nějakou menší rekapitulaci v knihách, které jsem letos přečetla.

Přidala jsem ke knižním recenzím jednu změnu a doufám, že je to vylepšení - ke knize, kterou považuji za TOP v letošním roce jsem přidala tuto značku, abyste se mohli lépe orientovat, případně abyste knize věnovali zvýšenou pozornost. Knihy takto označené také postupují do seznamu těch, které by se mohly objevit na žebříčku (či přímo špici) nejlepších knih pro letošní rok.

Abyste nemuseli projíždět všechny recenze, tak zde uvádím seznam těch knih, které jsem v tomto roce přečetla a které si tento titul zasloužily. Pokud už zde na blogu je recenze, je název knihy současně odkazem na ni. Na recenze těch dalších si budete muset ještě nějakou dobu počkat, ale určitě také budou ;-)

Knihy jsou řazeny dle toho, jak jsem je četla - nejnovější nahoře. A které knihy se tedy dostaly do Top 2014?




Kerstin Gier - Silber 1 - První stříbrná kniha snů 

Jennifer E. Smith - Statistická pravděpodobnost lásky na první pohled 





Kendare Blake - Válka bohyň 1 - Antibohyně 





Mickey Zucker Reichert - Já, robot 1 – Já, robot: chránit 


Markus Zusak - Zlodějka knih







Tyto knihy opravdu doporučuji všemi deseti. Pokud se do nich začtete, chybu rozhodně neuděláte ;-)



16 komentářů:

  1. Samé skvělé knihy a musím říct, že plno z nich jsem zatím nečetla, ale mám v plánu si brzo přečíst např. Kostičas, Bez naděje, Dárce, Ztracená manželka a Projekt manželka :D.
    Z těchto knih jsem četla Únos čtvrté princezny (jsem vážně ráda že se ti kniha taky líbila), Šampion a Zlodějku knih, sama bych všechny knihy všem doporučila :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pevně věřím, že se ti všechny ty, na které se chystáš, budou líbit :-) jo, Únos čtvrté princezny byl opravdu skvělý :-)

      Vymazat
  2. Tak to mám celkem dost co dohánět. :D Hlavně, že ten Kostičas jsem přečetla, teď ještě všechny ostatní. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však času dost ;-) hlavně aby tě čtení bavilo, každý má ty svoje favority :-) jo, Kostičas... ach jo :-)

      Vymazat
  3. Určitě si chci přečíst knížku Bez naděje, to bez pochyby. Několik dalších z tvého seznamu mám v plánu sice taky, ale kdo ví, kdy na ně přijde řada :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bez naděje rozhodně stojí za to! no však určitě, já bych taky chtěla číst tolik knih, ale prostě se musí postupovat po dětských krůčcích. jinak to ani nejde, aby si ty krásné knihy člověk vychutnal :-)

      Vymazat
  4. Všetky sú super. Mne sa páčila Antibohyně a takisto aj Prvá strieborná. Na Kostičas by som si rada našla čas. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem moc ráda, že se ti líbily :-) pokud budeš trochu jako já a další, tak z Kostičasu padneš - v tom dobrém slova smyslu ;-)

      Vymazat
  5. Jako já četla jen jednu z tvého seznamu??? To je hodně zlé. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D no to teda je! to musíš napravit :D ;-)

      Vymazat
  6. No teda, já také jen jednu, ale druhou už mám doma, čeká mě antibohyně.. ale většinu knih ze seznamu v plánu mám, jen si najít čas :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. však určitě, až bude ten správný čas, tak si je přečteš ;-) nejde všechno stíhat hned :-) a Antibohyně je super, máš se nač těšit ;-)

      Vymazat
  7. Velice pěkný výběr. Kostičase jsem si včera pořídila a nemohu se dočkat, až začnu číst. A Dárce také vypadá skvěle, včera jsem se dozvěděla, že bude i zfilmovaný, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kostičas je bezkonkurenční :-) a Dárce je skvělý. má v sobě spoustu hlubokých myšlenek. na film se taky těším, jen tam udělali docela podstatnou změnu, když postaršili hrdiny, takže to nejsou děti ale teenageři :-)

      Vymazat
  8. S Kostičasem a třeba První stříbrnou knihou snů souhlasím, ale třeba s Antybohyní ne, protože ta knížka mi přišla taková obyčejnější a jsou i lepší knihy. :) Ale jinak pěkný žebříček, jsem zvědavá kolik knih se na konci roku opravdu zařadí mezi ty nej. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak každý to má jinak ;-) já jsem se od Antibohyně těžko odtrhávala a strašně se mi líbila, dokonce ještě víc než Anna krví oděná.

      upřímně - taky jsem zvědavá, které knihy ještě přečtu, jak žebříčkem zamíchají a které budou stát na "stupních vítězů" za tento rok :D

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)