čtvrtek 28. srpna 2014

Zefill - Knihomol #9


Zdravím vás už v pořadí u 9. Zefilla - Knihomola :-)

Mám tu pro vás fotky z unboxingu, jehož obsah vidíte hned tady na první fotce, protože beztak už dávno všichni víte, co mi před včerejškem dorazilo za SKVOST, takže tady je :-)


Jinak jen připomínám, že pokud byste chtěli vidět některé z fotek či dalších věcí ještě dřív, než se dostanou na blog (nebo třeba i nedostanou, protože na článek jich je málo), tak běžte na fb Zefilla ZDE.






Ignite Me od Tahereh Mafi...

aneb pro mě nejočekávanější kniha roku 2014, na kterou jsem se rok těšila. Takže doufám opravdu chápete, proč jsem z toho úplně mimo :-)








Ale pojďme od začátku :-) Když jsem si tento balíček šla po práci vyzvednout (mimochodem - není nic lepšího, aby vám to utíkalo!), málem jsem nadskakovala půl metru nad zemí. Jo, jsem cvok, nemusíte mi to vůbec říkat :D




Donutila jsem se nejdřív uklidit všechny věci, nachystat si jídlo a teprve PAK se na něj vrhnout... Normálně si musím zatleskat, že jsem to zvládla :D




Jo, tady začínalo moje srdce dělat přemety... Ale je tam tma jak v pytli, co? :D




Ach, ach, ach... :-)




...

(jsem pod tím stolem, kdo fotil netuším)




Před včerejškem v Olomouci skoro celý den pršelo, tudíž světlo a pozadí pro fotky na houby, takže mě nakonec napadlo něco jiného.

Koneckonců... oheň k ohni :-)




Začala jsem odpoledne číst a... po 3 kapitolách jsem byla hotová... na mraky... mimo...

Pokud tuto sérii máte rádi a chystáte se na Rozohněnou... máte se nač těšit!!!





Taky se připravte na to, že pokud Roztříštěnou máte rádi, bude se usmívat v jednom kuse. Mě už smileingitida drží 3. den a fakticky to bolí... Ale tak nějak pěkně to bolí :-)

Navíc je to opravdu poprvé v životě, kdy se mi tohle stalo. Protože usmívat se hodinu po kině je super, ale 3 dny kvůli knize... hm... :-)




Ale abyste si nemysleli a neprotáčeli oči - žádná slaďárna. Kdepak. Tahereh píše tak geniálně, že klišé je to poslední, na co v souvislosti s Roztříštěnou myslíte. Navíc mě doufám už znáte natolik, abyste věděli, že červenou knihovnu z hloubi duše nesnáším!




Jeden z důvodů, proč tuhle sérii opravdu miluju, je ten, že jde DO HLOUBKY. V ději, postavách, psychologii, popisech... Kostičas byl můj šálek čaje, ale v Roztříštěné jsem natrefila na svou krevní skupinu :-)

A víte, co je nejlepší? Že po 1. díle jsou všichni, co si to přečtou, úplně mimo, protože nevidí, co se skutečně děje! To zjistíte až tady... Až tady vám dojde, co se vlastně stalo v předchozích dílech...




Opravdu jsem si myslela, že vím, jak to bude pokračovat a kudy Tahereh příběh povede, ale... NIKDY jsem se nesekla víc. Svým příběhem prostě jednoduše ZBOŘILA všechny zaběhnuté standardy dnešních dystopií...







A fotky ze včerejška. Venku už bylo docela hezky :-)

Přinutila jsem se knihu číst 3 dny, takže ji asi dnes dočtu... Páni, to je tak hořkosladký pocit!




Ne, přece nebudu mít nějakou obyčejnou záložku! Tss. Kdepak. Musela jsem si udělat speciální pro tuhle sérii :-)




A druhá strana :-)

Klidně si něco přečtěte - spoilery jsem rozmazala ;-)




Předchozí 28. kapitola byla DOKONALÁ. A první věta 29. kapitoly? ... Vážně potřebuje komentář? :-)

Pokud neznáte Warnera a pokud nevíte nic moc o ději a situaci, tak protočíte oči. Pokud ale VÍTE, tak... no, víte :-)




No řekněte sami - není originální obálka NESROVNATELNĚ lepší?




Včera bylo zase na co koukat :-)







Zato tato - 31. kapitola byla SRDCERVOUCÍ. Podruhé se mi to asi nestane, ale když jsem ta slova včera četla poprvé, tak jsem se na 2 místech rozbrečela. Ťala do živého...

Byl to takový pocit, jakoby na vás v těch slovech spadly všechny emoce z předchozích dílů... Prostě lavina, která se pak přelila...

A víte, kolik ta kapitola má stran? 4.







Doufám, že se vám fotky třeba líbily :-) A možná vás navnadily na tuto sérii, která NEMÁ konkurenci. Mimo jiné - Kostičas získal opravdu SILNÉHO SOUPEŘE v postu na Knihu roku 2014 a to jsem Rozohněnou ještě nedočetla!

Každopádně se mějte krásně a pokud se na Rozohněnou chystáte, připravte se na pořádnou smršť emocí ;-)






Obrázky: 2014 © Anne Leyyd

11 komentářů:

  1. tá fotka so sviečkami a vzadu panorama je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky a ta úžasná atmosféra v nich. Tuto sérii jsem ještě nezačala číst, ale slýchám na ni samou chválu :) Takže v budoucnu se k ní určitě dostanu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, jsem ráda, že se ti taky líbí :-) no, Roztříštěnou taky hodně lidí nemusí (což nechápu), ale podle mě je jedna z těch ABSOLUTNĚ nejlepších :-) a myslím, že se máš nač těšit ;-)

      Vymazat
  3. U téhle série jsem četla jen Roztříštěnou, která mě ovšem hluboce zklamala. Ovšem další díly mám rozhodně v plánu.
    Tohle je dneska už druhé nadšení z téhle série, co čtu, a no... začínám bejt na Zlomenou a Rozohněnou celkem zvědavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobře děláš, protože Roztříštěná poodhalí jen takovou setinku příběhu, že ze Zlomené a Rozohněné asi zůstaneš jen hledět ;-) já jsem tedy zůstala, jak bacil do lékárny :D právě jsem ji dočetla a jsem úplně hotová. rozhodně to stojí za přečtení, protože ten příběh je tak spletitý, dobře postavený a především má ty nejlepší postavy, že nedočíst ho by byla chyba...

      pevně věřím, že se ti budou následující díly líbit víc a pak klidně napiš, co ty na to ;-) budu ráda za tvůj názor ;-) a díky za zastavení a komentář!

      Vymazat
  4. To jsou naprosto úžasně vymyšlené i nafocené obrázky :3 Možná, fakt jenom možná, si Zlomenou přečtu. By the way - já mám strašně takováhle balíčky, jak jenom zataháš za tu vyřízlinu a potom z toho vytáhneš :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, jsem ráda, že se ti líbí :-) já myslím, že by sis měl pokračování přečíst, protože opravdu - OPRAVDU - tě na 100 % překvapí tak, že zůstaneš hledět. a pokud půjdeš dál na Rozohněnou, tak asi... no nevím :D zkrátka asi budeš hledět ještě víc :D

      jo, ty balíčky jsou bezva, ale normálně mám asi raději ty, do kterých ti chvíli trvá se dostat :D víc si to pak užiju :D díky za zastavení a komentář!

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)