neděle 8. června 2014

Zefill - Knihomol #2


Zdravím vás všechny a přeji krásnou slunečnou (doufám) neděli :-)

Dnešní příspěvek je opět formou fotografií a snad se vám bude líbit. Fotografie o knihách a dalších věcech, které jsem za poslední týdny nastřádala. Sice jich není moc, ale alespoň něco :-)







Tenhle balíček nebyl tak úplně můj, vlastně vůbec nebyl můj, ale mé sestry, která si STRAŠNĚ (ale jakože fakt opravdu moc) přála tyto knihy. No, a jelikož pořád sdílíme stejný domov, dokonce i pokoj, tak jsem si trochu pofotila co se dalo :D A vy se teď můžete mrknout, jaké krásky zdobí náš knižní poklad :-)






Kráska číslo 1! Železný král od Julie Kagawy, aneb 1. díl úžasné série Železná víla. Pokud jste nečetli a máte rádi fantasy, tak tuto sérii určitě neopomeňte. Pokud byste si chtěli přečíst recenzi na 1. díl, pak můžete ZDE.





A kráska číslo 2. Železná dcera. Samozřejmě jsme musely hned koupit oba díly! Přece bychom nemohly Meghan nechat s tak srdcervoucím koncem, jakým skončil 1. díl.

Tento díl pro mě naprosto překonal veškerá očekávání, protože byl zkrátka SKVĚLÝ. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě Jeho ledová výsost - princ Ash, ze kterého jsem šla do kolen.
Recenze ZDE.







A obě krásky pohromadě. Teď ještě doufat, že se Knižní klub rozhoupe a vydá zbylé 2 díly série! Prosííím! Pěkně prosím, smutně koukám!







Ty obálky jsou prostě úchvatné. Skutečně jedny z těch nejkrásnějších, jaké jsem kdy viděla :-)





Jedny z mých nejoblíbenějších květin. Tyhle fotografie vznikaly fofrem a skoro za pochodu, když jsem spěchala na autobus do Olomouce :D Nemohla jsem si prostě pomoct, naštěstí jsem měla foťák po ruce :-)





Další kniha. Schválně, jestli uhodnete jaká to je :-) Koupila jsem si ji v Levných knihách k příležitosti Dne děti. Jop! Pořád se považuju za dítě. Pevně doufám, že z toho NIKDY NIKDY NIKDY nevyrostu!











Pokud jste uhodli, můžete si přičíst k dobru malé, naprosto nepodstatné body ;-) Je to Hrbáč od Paula Févala. S krásnou filmovou obálkou od Akademie, jejíž všechny knihy z této série sbírá Madeleine z blogu Cz-books a už ji má kompletní! Takže gratulace! :-)







Jako mladší jsem ten film s Jeanem Maraisem naprosto milovala a viděla jej už tolikrát, že bych to nespočítala. Asi chápete proč :-) Jean Marais je hrozný sympaťák, navíc ty krásné interiéry a exteriéry a úžasné honičky na koních, souboje, kouzelné šaty... ACH! Což mi připomíná, že se na Hrbáče musím zase někdy podívat, protože už jsem ho pár let neviděla! 

Nejdřív jsem si vůbec žádnou knihu kupovat nechtěla, ale jak jsem tak chodila kolem těch regálů s knihami a Hrbáč na mě pořád poulil oči, řekla jsem si, že by bylo fajn si přečíst knižní předlohu mého oblíbeného filmu :-)














A to je z knižních fotek všechno. Chtěla jsem ještě přidat další fotky mého útoku na knihovnu, ale těch je poněkud víc, tak jsem si řekla, že to rozdělím. Takže se v průběhu týdne můžete těšit na další plný článek fotografií a podívat se, co jsem v mé nejmilejší knihovně (a přilehlých pobočkách - jo, už mi nestačí jen jedna :D) ukořistila :-)








Jedna z úžasných momentek naší Ťapky, kterou jsem vyfotila minulý týden. Aneb: Užívám si sluníčka a běda ti, jak šáhneš na ten balonek!





A na úplný konec přidávám včerejší krásný západ slunce v Olomouci za chrámem sv. Mořice a jeho vyhlídkovou věží. Vážně miluju ten výhled z okna, který mám!

Kdybych to sečetla, tak za těch 5 let, co tu bydlím, jsem u něj už určitě prostála pěkných pár hodin :-) Ale když ono je pořád se na co dívat!








Doufám, že jste si článek užili a tento týden se můžete těšit na další ;-)







 Obrázky: 2014 © Anne Leyyd

16 komentářů:

  1. Já si nemůžu pomoct,ale ty fotky jsou prostě nádherné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju mockrát :-) to jsem ráda, že se ti líbí :-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky. Ťapka je krásná :-) psy já ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc :-) Ťapka je skvělá, až na ty sebevražedné sklony při honění aut a záchvaty neposlušnosti :D

      Vymazat
  3. Skvělý článek :) a ty fotky jsou prostě nádherné :), těším se na další :). Železného krále a Železnou dceru bych si chtěla někdy určitě přečíst. Jen se mi do toho popravdě i trochu nechce, kvůli tomu že nějak moc neplánují vydat další díly :), nemám ráda nedočtené série, ale tak snad se někdy k tomu odhodlám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, jsem ráda, že se ti líbí :-) pokud se do této série chceš pustit, tak se nemusíš bát, protože 2. díl (Železná dcera) končí jakoby uzavřeně, takže by se dal klidně považovat za konec série. není tam žádný cliffhanger nebo tak, ale skutečný "konec" - já ale přesto doufám, že Železnou královnu a Železného rytíře dovydají :-)

      Vymazat
    2. Jo? :) Tak se do toho asi teď nebudu bát pustit, já jsem se hlavně bála toho konce :). Určitě se do toho časem pustím :).

      Vymazat
    3. já se taky bála, ale moje zvědavost byla silnější :D naštěstí tam byl ten konec opravdu hotový a uzavřený, takže další díly budou jen super bonus :-)

      Vymazat
    4. Tak to jsem ráda, že si mi to teď řekla. :) Snad se dokonce roku do toho stihnu pustit :)).

      Vymazat
    5. už se těším, co na to řekneš ;-)

      Vymazat
  4. Wow, skvělé fotky... Ta série vypadá dobře, to mi jaksi uniklo, budu se po tom muset podívat (sakra)... A ten pan Hrbáč vypadá teda ale strašidelně, ten film naštěstí neznám, jinak bych ho asi měla ve snech :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju mockrát, jsem ráda, že se ti líbí, Veru :-) Železná víla je naprosto skvělá. Hrbáč vypadá strašidelně, ale ve skutečnosti je to fešák, o kterém by asi ráda snila každá druhá :D

      Vymazat
  5. Páni nádherné fotky a úžasný článek! Hrbáče film naprosto miluji, knihu jsem četla jen jednou, ale také se mi líbila, pejsek je úžasný a s tou Železnou dcerou nevím nevím, když jí všude prodávají tak za levno :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, jsem ráda, že se článek i fotky líbily :-) jéj, to mě moc těší, že máš Hrbáče film taky tak ráda! :-) no, já vím, no, jenže bohužel jsem neměla možnost a pořád nemám, se dostat na nějaké knižní akce, kde by se dala Železná víla koupit levněji :-( dostat jednu do 50 kč by bylo úžasné, to je fakt :-)

      Vymazat
  6. Jé, zdravím do Olmíku! Hrbáče jsem dostala vloni k nákupu knih na Dny Marianne, to bylo fajn, ale ještě jsem to nečetla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj! taky zdravím :-) taky jsem ho právě nečetla, ale moc se na něj těším, protože film Hrbáč byl skvělý :-)

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)