neděle 12. ledna 2014

Kámen na cestě - Zamyšlení na týden...


Za dávných časů nechal jeden král přivalit na silnici obrovský balvan. Pak se schoval a sledoval, jestli ho někdo odstraní.

Několik nejbohatších obchodníků a dvořanů kámen prostě obešlo. Mnozí z nich halasně obviňovali krále, že neudržuje silnice v pořádku, ale žádný nehnul ani prstem, aby odklidil balvan z cesty.

Potom se objevil rolník s nákladem zeleniny na zádech. Když přišel ke kameni, složil své břemeno na zem a pokusil se posunout balvan ke straně silnice. Po velké námaze se mu to nakonec podařilo.

Když znovu zvedal svůj náklad, všiml si měšce na místě, kde předtím ležel kámen. Měšec obsahoval množství zlatých mincí a vzkaz od krále, ve kterém stálo, že zlato patří tomu, kdo odstranil balvan z cesty.

Rolník si měšec s nevěřícným úsměvem vzal a vydal se dál svou cestou na trh. Cestou přemýšlel o tom, co mu tak často opakovali rodiče i starší sousedé: že každá překážka je zároveň příležitostí změnit k lepšímu své životní podmínky.







Obrázek: google.com
Zdroj: http://www.belief.estranky.cz/clanky/pribehy-k-zamysleni/prekazka-nebo-prilezitost_.html


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)