pátek 25. července 2014

Moje knižní rodinka TAG



Zdravím vás a přeji krásný den :-)

Dnes je článek ve formě naprosto skvělého Tagu, který je dílem Andy Zaphira z blogu Wonderbooks a Zoey z blogu My best storie.


Podstata Tagu je jednoduchá - vytvořit z knih (zfilmovaných i nezfilmovaných) vaši rodinu. Fantazii se meze nekladou, takže záleží opravdu jen na vás, koho si vyberete, koho si přiberete „do rodiny“ :-)



Do své knižní rodiny jsem zahrnula:


MÁMU

TÁTU

4 BRATRY
(vlastního bratra nemám a vždycky si ráda představuju, že mám bratrů hned několik, takže proto :-))

SESTRU

NEJLEPŠÍHO PŘÍTELE

NEJLEPŠÍ PŘÍTELKYNI

PŘÍTEL / MANŽELA

SYNA A DCERU
(přece jen už jsem trochu starší, tak jsem to vzala… hm, pořádně :-))

DOMÁCÍHO MAZLÍČKA




A teď se pojďte tedy mrknout na moji velkou rodinu :D





MÁMA

Natalie Prior ze série Divergence od Veronicy Roth. Vybrala jsem si ji proto, že je to opravdu jedna z těch nejlepších knižních matek, s nimiž jsem se kdy setkala. Rodina pro ni byla nadevšechno, pro své děti by udělala cokoliv, šla až do té nejvyšší oběti a pro lásku byla ochotná zcela změnit všechny plány, které měla. Tady jsem opravdu nemusela váhat.












TÁTA


Ne, není to Doctor Who :D Vybrala jsem si Dona Tillmana z naprosto úžasné knihy Projekt manželka od Simsiona Greamea. A proč tady mám fotku Matta Smitha? No, protože přesně takto jsem si Dona představovala po celou dobu! Nemohla jsem si pomoct :D Pro mě se na něj dokonale hodil.

Vybrala jsem si Dona proto, že byl šíleně chytrý, pečlivý a rozumný. Přemýšlel dopředu a prodělal úžasný psychologický vývoj. Srdce měl na správném místě a na všechno šel „vědecky“. Byl trochu střelený, ale který táta není, že? :D Aspoň by byla legrace :D






BRATŘI


BRATR 1

Eragon z naprosto bezkonkurenční série Odkaz Dračích jezdců od Christophera Paoliniho. Je to můj velký oblíbenec proto, že je prostě takový, jaký je. Líbí se mi jeho tvrdohlavost, moudrost, humor a odvaha. To, že se nebojí přiznat si strach, ale i přesto jde dál. No a mimo jiné, kdyby byl můj bratr, třeba bych se pak mohla skamarádit se Safirou a někdy se na ní proletět :-)












BRATR 2

Kenji z mé VELICE milované série Roztříštěná od Tahereh Mafi. Úpěnlivě čekám na závěrečný díl! A vážně musím vysvětlovat, proč bych Kenjiho opravdu MOC chtěla za bratra? Kdo jste nečetli, přicházíte opravdu o hodně ;-) Jsem si naprosto jistá, že by byl skvělý bratr :-)














BRATR 3

Dean Holder z další nádherné série Bez naděje od Colleen Hoover. Oh my dear. Pokud bych si ho nezamilovala pro něj samého a jeho vztah se Sky, rozhodně by mě položila jeho láska k sestře Les. Přesně to je ten typ bratra, kterého by potřebovala každá sestra. Takového, který umí naslouchat, udělat pro ni to nejlepší a natrhnout zadek zmetkům, kteří se k ní chovají opravdu hnusně.












BRATR 4


Není to asi tak úplně knižní postava, komiks jsem ještě nečetla, ale nemůžu ho sem neuvést. Peter Parker alias Spiderman. Je mým fantazijním bratrem už od 8. třídy na základce. A proč? Protože jsem si ho zcela a naprosto oblíbila, když jsem v této roli viděla Tobey Maguireho. Neskutečně milý, laskavý, soucitný a fajn kluk. Prostě kluk od vedle, kterého si za bratra přivlastňuji už 11 let :-)









SESTRA

Liesel aneb Zlodějka knih ze Zlodějky knih - úchvatné knihy od Marcuse Zusaka. Hrozně ráda bych ji poznala a opravdu bych si užívala každý rozhovor s ní. No, a protože obě máme rády knihy, jsem si jistá, že bychom si pokaždé měly o čem povídat :-) Její odvaha, síla jít dál a moudrost jsou pro mě velmi inspirativní a nedám na ni dopustit.














NEJLEPŠÍ PŘÍTEL


Tak tady jsem musela dlouho přemýšlet, protože bych jich chtěla mít poblíž a znát jich víc, ale nakonec jsem vybrala jednoho, opravdu toho NEJ. A tím je Roar z jedné z mých dalších nejoblíbenějších sérií a tou je Nebe od Veronicy Rossi.

Jeho charakter se na nejlepšího přítele maximálně hodí. Je vtipný (vůbec jsem si všimla, že pokud mužská / chlapecká postava není vtipná, nemá u mě moc šanci, hm), na oko namyšlený a arogantní, ale přitom v každém jeho činu, na kterém opravdu záleží, vidíte, že je soucitný, milý a má srdce na správném místě. Je to SKVĚLÝ posluchač :D Tohle asi pochopí jen ti, kdo sérii znají. Jde si za svým a dovede si dělat legraci z Perryho :-)







NEJLEPŠÍ PŘÍTELKYNĚ

Wanda z překrásné knihy Hostitel od Stephenie Meyer. Líbí se mi na ní, že je pro ni přirozené být hodná a myslet na druhé. Líbí se mi její skrytá síla, vášnivost a touha žít. A vůbec je to hrdinka, která mě hodně inspiruje. Také bych si někdy ráda sedla a poslouchala její vyprávění o předalekých planetách, úžasných tvorech a tak dál. Co víc dodat? :-) Kdo četl, tak ví.













PŘÍTEL / MANŽEL


Hmmm, tady jsem váhala mezi 3 kandidáty :-) Ale v podstatě jsem to měla jasné už od minulého roku, kdy jsem tuto knihu četla. Michael Ozeáš z NAPROSTO NAPROSTO NAPROSTO bezkonkurenční knihy Vykoupená láska od Francine Rivers. Z mé strany to byla láska na první pohled a jeho vlastnosti a bytost… nastavily laťku všem dalším mužským hrdinům. Zatím ji nepřeskočil nikdo. Proč ho mám tak moc ráda, už jsem v několika článcích psala, takže to tady nebudu opakovat.

Jen ještě dodám, že jeho charakter se totálně příčí všem zaběhnutým slaďoučkým románečkovým hrdinečkům, kteří na velké hrdiny nedosáhnou a tak si na ně musejí aspoň hrát. To je Muž s velkým „M“. A vy, co nad touto knihou ohrnujete nos, nevíte, o co přicházíte. Obálka sice působí pochybně, ale je to JEN obálka, jejíž obsah předčil naprosto všechna má očekávání. Takže… páni, vy jste si tu knihu ještě nepřečetli?

Kdyby náhodou, tak tady ještě odkaz na RECENZI ;-)







SYN

Rudy Steiner ze Zlodějky knih od Marcuse Zusaka. Když jsem uviděla Nica v této roli, byla jsem a) ztracená, b) jsem věděla, že pro jeho roli se NIKDO nemůže hodit víc, c) jsem byla tak… rozněžnělá, jako u žádného kluka ne. (Promiň, Harry.) Jeho postava je přesně ta dokonale vyvážená směs lumpa s klukem s nejčistším a nejvřelejším srdcem a já ho prostě nemůžu nemilovat a nechtít za syna, kterému bych dala tolik jídla, až by měl za ušima boule :-) A zase - kdo četli, tak chápou.











DCERA


Bohužel jsem se ještě nedostala ke knižní sérii Meč pravdy od Terryho Goodkina, takže opravdu nevím, jestli postava Rachel byla jen v seriálu Legend of the Seeker anebo se v knize ani neobjevila. Každopádně ale mou dcerou tady v Tagu se bez nejmenších pochybností stala Rachel. Statečná, milá, vtipná, soucitná a nezdolná. Kromě toho pro mě právě ona byla inspirací pro jednu z postavu v mém příběhu Cena odvahy, který si už bez ní neumím představit ani tím největším omylem :-)

S Rudym by si určitě rozuměli :-)





DOMÁCÍ MAZLÍČEK

Nějak mám dojem, že tohle označení by mi asi netoleroval, ale co :D Opět bez nejmenších pochybností - nenahraditelný Xemerius z mé VELMI NEJ NEJ NEJ oblíbené série Drahokamy od Kerstin Gier.

Já bych ho tak moc chtěla doma, to si ani neumíte představit! Jasně, někdy bych měla asi chuť ho zahrabat nebo vystřelit na Mars, ale stejně si to bez něj v naší Tagové rodince neumím představit :-) Ti, co četli, mě určitě chápou. Xemerius je jedna z mých nejoblíbenějších postav a post mazlíčka je jedině jeho :-)






Tak to bylo všechno. Doufám, že se vám moje rodina líbila :-)




Na závěr ale musím dodat, že svou reálnou rodinu (přátele) nedám za nic na světě a tady toto nemělo být jako povzdech, že bych chtěla nějakého člena vyměnit. To vůbec ne! Moje reálná rodina je pro mě ta nejlepší :-) Jen tedy… hm, aspoň toho jednoho bráchu kdybych si mohla přičarovat… :-)



Do Tagu je nominován úplně každý bloger, takže se rozhodně zapojte ;-) Ale kdybych měla vybrat, tak za sebe bych byla moc zvědavá na rodinu Klér z blogu My favourite books, rodinu Verunky z blogu Knižní přátelství a rodinu Mynonky z blogu Mynonka’s World.

Snad se taky zapojíte a zatím se mějte krásně! ;-)





Obrázky: pinterest.com

12 komentářů:

  1. Skvělý TAG :). A děkuji za nominaci :), určitě se zapojím :).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc díky, že jsi se zapojila. Jsem rád, že sis to užila (y) Máš skvělý výběr :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju moc za nominaci :) Snažila jsem se aspoň trochu vyrovnat tvému skvělému výběru, tak bych ti ráda představila svoji rodinku :) http://www.mynonka.blogspot.cz/2014/07/moje-knizni-rodinka.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemáš zač. jsem moc ráda, že ses zapojila :-) na rodinu se mrknu co nejdřív ;-) díky za odkaz!

      Vymazat
  4. Óóó máš krásné bratry :D Ale jinak je to úžasný nápad a skvělá sestava :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no jo :D ale na vzhled jsem ani nekoukala, to byl příjemný bonus :D děkuju, jsem ráda, že se ti rodina líbila :-)

      Vymazat
  5. Skvělý TAG, vlastně znám jen mámu a nejlepší přítelkyni, ale s těma bychom se shodly :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :-) tak to jsem ráda. ale ty ostatní "členy" a knihy, ve kterých se vyskytují taky moc doporučuju ke čtení ;-)

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)