neděle 1. června 2014

Bloger TAG


Milá Mája ze skvělého blogu Knižní fantasy MaKa mě nominovala do tohoto TAGu, takže se do něj zapojuji a díky, Májo za nominaci :-)



Pravidla

1. Pověz o sobě 10 věcí.
2. Odpověz na 10 otázek blogera / blogerky, který / á tě nominoval / a.
3. Nominuj 5 blogerů, kteří mají méně než 200 čtenářů za den.
4. Vymysli 10 otázek pro ty, které budeš nominovat.
5. Informuj blogery, které jsi nominoval / a.




10 věcí o mě

1. První internetová stránka, na kterou jsem se poprvé v životě na internetu podívala, byla: „Chcete být milionářem?“ :D

2. Naprosto mě zdeptalo vědomí, že se Anakin Skywalker přidal k Temné straně Síly.

3. Když si chci hodně rychle přečíst nějakou knihu, kterou si nemůžu koupit, hlídkuju a aktualizuju katalog knihovny jako maniak. 

Aktuálně tento pátek: ze zvyku si projedu knihy a byla tam Antibohyně od Kendare Blake. Čas příchodu do knihovny od zjištění této informace? 15 minut.

A pro srovnání: Čas příchodu do knihovny po SMS, že mám nachystanou rezervaci Jsem roztříštěná? 7 minut. (To víte, musela jsem odtančit tanec vítězství a rychle si natáhnout něco na sebe, tak mi to chvíli trvalo :D)

4. Nikdy si nečtu poslední strany ani věty knih. Udělala jsem to jen jednou a pak jsem se za to chtěla praštit.

5. Nejexotičtější jídlo, které jsem kdy jedla, byla chobotnice. Poznámka: kuře je lepší.

6. Nerada nosím sukně nebo šaty. Naposledy jsem na sobě šaty měla ve čtvrťáku na zdravce aneb sesterská uniforma.

7. První film, na kterém jsem byla v kině, byla Labutí princezna. Naprosto jsem si tento film jako malá zamilovala.

8. Jedna z nejtrapnějších chvílí na praxi v nemocnici, která se mi stala, byla ta, když jsem se měla jít zeptat hospitalizovaného 25letého kluka / muže?, kdy byl naposledy na stolici. Jediné pozitivum bylo, že to byl medik, takže to nebral nijak osobně :D

9. Byla jsem u 22 porodů, což je docela vysoké číslo vzhledem k tomu, že nejsem porodní asistentka. Pokaždé to byl úžasný okamžik! Zrození nového života :-) První děťátko byl chlapeček, který dostal jméno Michael. A protože jsem tehdy jako divá sledovala Prison Break, tak jsem z toho měla Vánoce dvojnásobně :-)

10. Když jsem si ve škole vytáhla knížku, vždycky jsem jen čekala a doufala, že se někdo zeptá, co to čtu, abych mu to mohla doporučit nebo zavést řeč na knihy. Pokud se nikdo nezeptal, tak mě to naštvalo :D






Otázky a odpovědi od Máji, která mě nominovala:


1. Jaro, léto, podzim nebo zima?

Mám ráda všechna období, protože každé má něco do sebe. Pokud si ale mám vybrat, tak JARO - na jaře jsem se narodila, miluju kvetoucí stromy a probouzející se přírodu, čerstvou zeleň a ten život všude.



2. Kdyby za tebou přišlo nakladatelství, ať jim napíšeš knihu, o čem by byla?

Zkusila bych jim nabídnout Cenu odvahy :D Příběh, který aktuálně píšu. Odehrává se v období středověku a mísí se v něm akce, dobrodružství, romantika a psychologické prvky.



3. Oblíbená stolní hra?

Člověče, nezlob se! a Dáma.



4. Kolik věcí v tvém pokoji má růžovou barvu?

Růžovou nemám moc ráda, takže jen jedna. Papírová origami květina.



5. Dostaneš možnost si zakoupit 5 knih na celý život, které by to byly?

Hm, tak tohle je FAKT těžké! No, ale… asi by to byly tyhle: Bible, Quo vadis, Hostitel. Ty zbylé 2 bych si šetřila na ty další, které si ještě přečtu v budoucnu :-)



6. Toužila sis někdy změnit jméno? Pokud ano, napiš jaké.

Pravé jméno Veronika, které mám, se mi opravdu líbí, takže bych ho asi neměnila. Kdybych ale musela, tak bych si vybrala Annu :-)



7. Máš vyhlédnutou nějakou knihu, po které toužíš, aby byla vydána v ČR?

Ano! Všechny knihy a povídky od Tahereh Mafi a Marcuse Zusaka.



8. DatabazeKnih.cz nebo Goodreads.com?

DatabazeKnih.cz je super v tom, že můžu přidat nové knihy sama bez problému a mám možnost si rychle přečíst názory ostatních na ně v češtině. Goodreads je skvělý kvůli zahraničním knihám a všem funkcím, které umožňuje - především ty na blog. Takže u mě vedou svým způsobem obě :-)



9. Co tě napadne při slově cibule?

„Zlobři jsou jako cibule. (…) Cibule mají vrstvy! Zlobři mají vrstvy! Chápeš?!“



10. Jak vypadá tvoje plocha na PC.

Plochu na PC měním VELMI často. Podle toho, co mě právě zaujalo, nebo k něčemu inspiruje, či se na něco těším. Takže právě MOMENTÁLNĚ na ní mám Charlieho Hunnama. Proč? Protože ta fotka jakoby vypráví příběh, ten pohled jeho očí a založené ruce. Nevím proč, ale právě tahle fotka mě teď inspiruje. Mám ale takový dojem, že v pondělí ho vystřídám za nějaký obrázek z Hvězdy nám nepřály :-)









Blogeři, kteří se nominaci nevyhnou:











10 otázek pro nominované:

1. Kdyby ti někdo dal možnost přenést se na týden do fantasy země, kterou znáš z knih, která by to byla?

2. Star Wars nebo Star Trek?

3. Máš raději knihy se šťastným (nebo skoro šťastným) koncem nebo raději ty se smutným?

4. Jsi ráda, když odhadneš, jak bude příběh v knize pokračovat nebo se raději necháváš překvapovat?

5. Kdo je podle tebe největší knižní (filmový) záporák / záporačka? A pokud by ses ho / jí mohla zeptat na 1 věc, na co by ses zeptala?

6. Chtěla by ses naučit nějaké bojové umění? Pokud ano, jaké? Pokud ho už umíš, jaké?

7. Kdo je pro tebe MOMENTÁLNĚ nejlepším spisovatelem / spisovatelkou? (Nemusí být nutně žijící.)

8. Kdybys mohla změnit osud nějaké postavy v knize, která by to byla a jak bys její / jeho osud změnila?

9. Vadí ti pohled na krev?

10. Kdyby ti teď někdo řekl, že si do příštího roku můžeš přečíst jen 3 knihy, které sis ještě nepřečetla, které by to byly?





Informuj blogery, že byli nominování.

Jdu na to ;-)






Obrázky: pinterest.com

10 komentářů:

  1. SKvělý Tag, snad ho taky sepíšu co nejdřív, když jsem byla nominovaná :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chtěla jsem tě do něj nominovat u sebe, ale pak jsem si všimla, že už tě nominovala Mája, tak jsem si řekla, že tě nebudu zahlcovat :D ale na tvůj Tag jsem moc zvědavá ;-)

      Vymazat
  2. No teda, tolik porodů?? Mě stačily ty dva moje :-D.. P.S.: Můj syn se jmenuje Michael :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo jo, měla jsem to velké štěstí, že jsem byla skoro měsíc na praxi na porodním sále. byly to opravdu nezapomenutelné dny :-) jéjda! tak to je super náhoda, ale u toho tvého porodu jsem myslím fakt nebyla :D Michael je krásné jméno ;-)

      Vymazat
  3. Vážně super! A víš jak mě napadla otázka s cibulí? Protože jsem myslela na Shreka. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak to je skvělý :D mám pocit, že jsme propojený! a jestli teď myslíš na Iron Mana, tak to začíná být opravdu HODNĚ zvláštní :D

      Vymazat
  4. Je hezké se takto prostřednictvím tagu dozvědět o člověku zajímavé věci. Musela bych odpovědět na všechno a to by bylo velmi zdlouhavé, tak jen nějaké střípky - Markus Zusak, ano ano ♥ Veronika je krásné jméno... Kdybych si ale měla vyvolit i jiné, šla bych do Katherine nebo Laura :D Ty tvé rychlé cesty do knihovny mě docela překvapily, to já bych teda neměla šanci, než bych tam dojela z Olšan, to by byla doba :D a na tu tvou tvorbu se budu muset podívat, až budu mít chvíli, kdy budu vědět, že mě nebude nikdo rušit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je pravda, taky jsem se o blogerech dozvěděla zajímavé a někdy i velmi překvapivé věci :-) zajímavé, Laura se měla původně jmenovat moje sestra :D tak já bydlím v Ol od knihovny kousek, kdybych to měla daleko tak jako ty, tak bych asi potřebovala na tenhle čas přenášedlo (zbylý čas bych se pak vzpamatovávala :D)

      tak to budu moc ráda, když se mrkneš ;-) a klidně nešetři kritikou, té objektivní si moc vážím a dnes aby ji člověk pohledal :-)

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)