pondělí 21. dubna 2014

Zefill slaví 1. rok! :-)


Zdravím Vás ve sváteční den!

Je Pondělí velikonoční a tak vám přeji krásné Velikonoce! Holky, vy se držte a kluci, buďte na nás hodní. Za sebe musím říct, že už jsem dneska dostala tolikrát, že to raději nepočítám. Chjaj. Ale snad budu tím víc zdravá :-)

Tento svátek letos vyšel na 21. dubna, což je současně také den 1. narozenin mého - vašeho - blogu Zefillu zde na blogspotu.cz!

Někteří z vás si jistě pamatují, že dříve jsem Zefill vedla na webnode.cz a dnes je to na den opravdu přesně rok, kdy jsem blog přestěhovala a zpřístupnila zde na této doméně, kde hodlám v nejbližší budoucnosti zůstat ;-)

Tento článek bude kapku delší než jsem plánovala, ale pokud si jej přečtete a případně zanecháte komentář, budu velmi ráda :-) Samozřejmě jej nemusíte číst celý. Můžete přeskočit jen k tomu, co vás bude zajímat a ostatní ignorovat. Pro to, abyste měli lepší přehled, je článek rozdělen nadpisy. Má také kromě narozeninového tématu rovněž nádech informativní, takže proto ta délka. Snažila jsem se na nic nezapomenout…

A tady je přehled, o čem článek bude:


TROCHU Z HISTORIE BLOGU

ZMĚNY NA BLOGU, NOVINKY

JAK OSLAVÍME NAROZENINY?

NÁVRHY?

PODĚKOVÁNÍ

ZÁVĚREM






TROCHU Z HISTORIE BLOGU

Historii je vždy nejlepší brát od počátku, a proto bych začala tím, co mě vůbec přimělo nějaký blog založit.

Hlavním a prvotním důvodem bylo, že jsem chtěla svou literární tvorbu publikovat ve více barvách a s možností dalších zpestření (obrázky, videa, gify) a amatérský literární server Liter.cz (který stále zůstává mou srdeční záležitostí) mi tyto možnosti tehdy neposkytoval. Tudíž jsem si založila blog, který již od počátku na webnode.cz nesl jméno ZEFILL.

Pokud vás zajímá, co ono slovo vlastně znamená, tak vás možná zklamu anebo taky ne :-) Není to žádná zašifrovaná zkratka z počátečních písmen nějakého tajného hesla, vstupního kódu nebo něčeho podobného, dokonce to není ani anagram. Kdo mě znáte, tak možná tušíte :D

Slovo „Zefill“ jsem vymyslela jako jméno a označení pro druh zcela nových bytostí do jednoho svého připravovaného příběhu. Tyto bytosti jsou opravdu velice zvláštní a VELMI specifické, ale více o nich prozrazovat zatím nechci. Pokud se někdy dostanu k jeho sepsání (už ten nápad nosím v hlavě víc jak 6 let, a opravdu moc bych ho chtěla mít celý sepsaný na papíře), tak se pak dozvíte více :-) Dá se použít pro označení muže i ženy, takže si se skloňováním nemusíte vy ani já lámat hlavu. A jak se čte? Jednoduše [ze-fíl].

Ale dál - na blogu jsem nejprve publikovala svou tvorbu ve formě básní, úvah, povídek a samozřejmě příběhů. Ovšem jak čas plynul, a já se opět začala více věnovat četbě, chtěla jsem se o své názory, postřehy a dojmy z knih podělit. Proto nyní na blogu můžete najít ve velké většině články ve formě recenzí na knihy, sem tam (zatím jen 2 :-/ ) recenze na filmy.

Během uplynulého roku jsem také pravidelně, týden co týden, přidávala články a náměty k zamyšlení v rubrice „Myslánka“ pod názvem „Zamyšlení na týden…“. Tento rok už články tak pravidelně přidávat nestíhám, takže se zde objevují tak, jak je to možné.

No, a další kategorií, kterou jsem do blogových článků zařadila, je různý mix všeho, co mi přišlo zajímavé a k čemu jsem měla dostatek informací (a času!), abych je zpracovala, doplnila obrázky a zpracovala do článků. Například články na téma: Otec u porodu, Jaké pudy v nás dřímají?, Filmové tipy proVánoce 2013 a na Valentýna a další.

Zbylými kategoriemi pak zůstávají hudba, citáty, fotogalerie a přehled četby včetně užitečných webových odkazů.





ZMĚNY NA BLOGU, NOVINKY

Pokud Zefill sledujete pravidelně, pak prosím věnujte následujícím řádkům pozornost, abyste byli v obraze a zbytečně něco nehledali…

Složku „Krásné obrázky“ (kterou jste mohli najít ve Fotogalerii), již nebudu dále aktualizovat. Pokud se vám můj výběr obrázků líbil, pak nemusíte smutnit, že byste o něj přišli. Přesunula jsem jej do mnohem kompaktnějšího stylu a tím je Pinterest.com (opravdu tuhle stránku MILUJU :-)). Tudíž pokud chcete pravidelný a aktualizovaný přísun obrázků, které opravdu STOJÍ ZA TO, pak si uložte následující odkaz: http://www.pinterest.com/anneleyydova/beautiful-pictures/

Nebo ještě lépe - založte si na Pinterestu.com svůj vlastní účet a můžete pohodlně, bez nutnosti stahování obrázků do svého počítače, vytvářet složky a ukládat do nich obrázky jak se vám zachce v libovolném množství ;-)


V rubrice „Přehled četby“ jste se mohli dívat na pravidelně aktualizovaný seznam toho, co jsem kdy přečetla. Můžete se dívat i dál, nikam ho nepřesunuji, jen jsem ho trošku upravila. Na konci seznamu naleznete knihy, které jsou na „Černé listině“ - tedy knihy, které vám opravdu nedoporučuji, zklamaly mě maximálně, naštvaly, znechutily a opravdu bych s nimi ráda udělala krátký proces. No, spíše s těmi, co je napsali…

V této rubrice také namísto rozdělení názvů děl na barvy (zelenou a žlutou) přibyly hvězdičky ««, které (pokud vás to bude zajímat) vám pomohou v lepší orientaci - jaká kniha mě zaujala a jakou vám opravdu doporučuji. Vysvětlení najdete přímo v rubrice.


Novinkou na blogu budou články ve stylu mini-recenzí. Na některé knihy se mi opravdu nechce plýtvat časem a energii v jejich regulérním recenzování, přesto bych se o svůj názor na některé z nich s vámi ráda podělila, a proto se na blogu budou postupně objevovat ony mini-recenze. Půjde o články, kde v každém z nich bude můj krátký názor na 3 vybrané knihy - takže jasné, stručné a výstižné.








JAK OSLAVÍME NAROZENINY?

Spousta bloggerů pořádá na oslavu narozenin svého blogu soutěž, ale vzhledem k tomu, že Zefill ještě zatím nemá nějaké větší množství čtenářů, aby se to vyplatilo, tak soutěž nebude. Nemusíte ovšem smutnit! Tedy… doufám, že nebudete ;-) Až nás bude víc, tak soutěž určitě bude ;-)

Ale abychom narozeniny nějak oslavili, tak během následujícího týdne - od dnešního dne (21. 4.) až do příští neděle včetně (27. 4.) přibude na blogu KAŽDÝ DEN nějaký článek. Pokud sem chodíte rádi, tak doufám, že si to užijete :-)

Samozřejmě za předpokladu, že budu živá, zdravá a schopná komunikovat s internetem, abych příspěvky mohla přidat :D

Dnes odpoledne (nebo večer) se můžete určitě těšit na recenzi na knihu Zář a pak ještě na jeden „článek“, který plánuji přidat již delší dobu a pevně doufám, že se povede, tak držte pěsti :-) Kdybych to náhodou nestihla, tak se zde objeví v průběhu týdne.

No, a na co dalšího se můžete v týdnu plném příspěvků těšit? Tak třeba na recenzi na knihu Taťána a Alexandr a recenzi na film Divergence. Další články/příspěvky zatím neprozradím, budete sem muset zaskočit, aby vám neutekly ;-)




NÁVRHY?

Už se blížíme k závěru, nebojte :-) Chtěla bych vás poprosit, pokud byste měli nějaké návrhy (jaké články, nebo co byste byli rádi, abych na blog přidala, či třeba dala novou rubriku něčeho, co by vás zajímalo, nebo byste měli jiné nápady) - tak mi je napište do komentářů pod tento článek.

Anebo kdybyste mi chtěli něco vzkázat nebo připomenout, nebo… já nevím :D NĚCO, kdybyste mi chtěli napsat, klidně můžete pod tento článek. Budu za vaše komentáře, návrhy, připomínky, náměty či výtky (ovšem s objektivní kritikou) velmi ráda a určitě se nad každým zamyslím a odepíšu vám ;-)

Jen prosím, nepište videa - točit videa opravdu nemám v plánu. Jednak z důvodů technických (vážně nemám vhodný přístroj ve formě foťáku či kamery, aby se to dalo sledovat aspoň v nějaké lepší kvalitě), a pak také důvodů časových. S časem jsem docela dost na štíru a jsem ráda, když stihnu sepsat článek. Takže opravdu prosím, videa nepište :D





PODĚKOVÁNÍ

Nejlepší na konec, samozřejmě!

Chtěla bych v první řadě poděkovat všem těm, kteří jste mě JAKÝMKOLIV způsobem podporovali, abych s blogováním pokračovala a nesekla s tím. Však vy víte, koho myslím ;-) Skvělé lidi z Literu.cz, Databazeknih.cz, CSFD.cz, Goodreads.com, přátele a bloggery blízké i vzdálené a všechny další známé více či méně, kteří jste mě někdy naprosto nečekaně zaskočili a NEUVĚŘITELNĚ potěšili a ZVEDLI NÁLADU vaší zprávou, že se vám něco líbilo nebo vás to zaujalo či přímo inspirovalo.

DĚKUJI MOC! Moc si toho vážím a jsem vám opravdu velmi vděčná. Tvořit Zefill mě STRAŠNĚ MOC baví, protože je to pro mě příležitost, jak pracovat na svém psaném projevu - a to nejen ve tvůrčí oblasti, ale také ve stavbě a tvorbě článků a recenzí, aby nějak vypadaly vizuálně i stylisticky. Pak také proto, že nějak „vyventiluji“ svoje pocity a dojmy z knih a filmů, kterých mám někdy hlavu plnou k prasknutí a pokud si to někdo přečte a zaujme ho to, tak mám OHROMNOU radost :-) Děkuji! Jmenovitě to vzít nemůžu, nebo byste to četli další 2 hodiny :D

Zvláštní poděkování patří věrným čtenářům z Literu, jejichž podpora pro mě znamená strašně moc a každého vašeho komentáře a námětu či kritiky, které jste mi kdy napsali, si velmi vážím - tady to můžu vzít jmenovitě: Rezkaaa, Ta jiná, Duše zmítaná bouří reality, KORKI, angelicek, Klaný, kuklicka, PIPSQUEAK, Veronikass, Kohai, Sanneke, knihomol, malavydra a další. A Šíma z webu saspi.cz, protože díky němu jsem se ve psaní opravdu podstatně zlepšila. Děkuji vám všem opravdu moc!

Další poděkování patří všem pravidelným i nepravidelným čtenářům, kteří jste se zde někdy zastavili a zanechali komentář. DĚKUJI! Z každého komentáře mám opravdu VELIKOU radost a jsem za něj vděčná, protože to je jediná příležitost, kdy zjistím, jak daný článek či příspěvek působil na VÁS, získám nějakou „zpětnou vazbu“. 

Z pochvaly se červenám až za ušima a mám z ní Vánoce, nad kritikou se zamýšlím a snažím se ji nějak zapracovat do dalších případných úprav - takže opravdu ŽÁDNÝ KOMENTÁŘ NEPŘIJDE NAZMAR a váš čas, který mu věnujete rovněž ne ;-)

No a další poděkování patří těm, kteří na tento blog sice chodí, ale nijak se neprojevují - jen ve stoupajícím počtu přečtení daného článku :D Děkuji i vám za přízeň a budu se těšit, že se někdy „projevíte“ ;-)




ZÁVĚREM

No, a co říct na závěr? Jo, vím, trochu echm… dost jsem se rozpovídala, takže už jen krátce - děkuji vám za vaši přízeň v uplynulém roce, případně ještě déle, kdy mě „sledujete“. Vážím si opravdu každého čtenáře a jsem ráda za každý komentář - jop, to už jsem myslím říkala, že? Hmpf :D

Takže se budu těšit v dalším roce na „viděnou“ a doufám, že se na Zefill budete rádi vracet a bude vás bavit dál. Užijte si krásně dnešní sváteční den a následující týden plný článků a příspěvků!

A nezapomeňte, že dnes odpoledne přibude recenze a ještě jeden „článek“ (pevně doufám, že to stihnu ;-)).



                                                             Vaše Anne





P. S. Příznivcům a těm nejtrpělivějším čtenářům Ceny odvahy - na další kapitole se budu snažit maximálně zapracovat, a snad tady v dohledné době bude. Opravdu díky za vaši trpělivost!






Obrázky: pinterest.com, google.com, © Anne Leyyd

6 komentářů:

  1. Dočetla jsem to až dokonce. :D Tak určitě ti musím popřát a samozřejmě tvému blogu všechno nejlepší. :)
    Jinak já jsem strašně ráda, že jsem na tvůj blog narazila, tvé články mě baví číst a myslím že by sis zasloužila víc čtenářů. :) Těším se na tvé nové články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem moc ráda, že jsi dočetla až do konce :D děkuju moc za přání a jsem ráda, že se ti články líbí, snad budou i nadále :-)

      Vymazat
  2. veľa inšpirácie do ďalšieho roka a nech sa ti darí :) ja by som si toľko ani nezapamätala, čo sa stalo na mojom blogu :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji za přání, snad se dařit bude :-) no, pokud máš blog více roků než já, tak se není čemu divit, všechno si pamatovat ani nejde ;-)

      Vymazat
  3. Přečetla jsem to celé a prostě super ♥
    Mám moc ráda Tvůj blog ♥ Jinak jen tak pro zajímavost: Já Tě třeba sleduju přes Bloglovin, takže na počet pravidelných čtenářů nekoukej, dá se sledovat i jinými způsoby :)
    Články píšeš s láskou, jde to poznat a já si vždycky každý moc ráda přečtu. Mockrát se mi nestává, že mě autor blogu svým psaním opravdu nadchne, u Tebe se mi to stalo :-)
    Moc Ti gratuluji k tomu roku a budu se na Tebe moc těšit v těch dalších.
    Mám moc ráda Tvůj blog ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za krásný komentář, udělal mi radost a ještě větší radost mám, že se Ti na blogu líbí a ráda si články přečteš :-) díky mockrát za přání!

      tak to je oboustranné, protože já mám Tvůj blog a videa také moc ráda a ráda je sleduju :-)

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)