středa 30. dubna 2014

Zefill - Knihomol #1


Zdravím vás poněkud později než jak jsem slíbila, ale jiné povinnosti volaly o dost naléhavěji, tak doufám, že mi to zpoždění se dvěma články prominete...

V následujícím článku se můžete podívat na několik fotografií, které jsem pořídila během minulého a tohoto týdne. Jak jistě víte, blog slavil narozeniny, no, a jelikož já minulý týden taky, našla jsem perfektní modely pro hledáček svého foťáku. Pojďte se tedy mrknout na tu knižní krásu, ze které jsem pořád ještě trochu mimo! :D







Začnu s knihou, kterou jsem dostala od rodičů. Nevím, jak je tomu u vás, ale v naší rodině si na překvapení moc nepotrpíme, spíš nám jde o to, abychom jeden druhému dali to, co opravdu chce, takže naše dárky jsou domluvené dopředu. Sice se tím značně snižuje možnost toho překvapení, ale rozhodně se naprosto eliminuje nepříjemný pocit a přetvářka, když otevřete balíček a... ono tam není to, co byste chtěli, či je tam přímo něco, o co opravdu nestojíte.

Takže jsem měla volnou ruku výběru, a jelikož Knihcentrum.cz mělo ve středu báječnou akci dovoz zdarma, tak jsem neváhala a objednala si knihu, kterou jsem strašně dlouho chtěla. Sice jsem ji četla snad 3x, ale to už bylo dávno, takže se nemůžu dočkat, až si teď někdy dám její re-reading :-)


A jakou knihu jsem si to objednala? :-)








Ano, je to Quo vadis od jednoho z mých nejoblíbenějších spisovatelů - Henryka Sienkiewicze. Naprosto famózní autor, který nemá sobě rovného. Kdysi jsem knihu četla v jiném vydání a také s jiným překladem, ale pevně věřím, že toto vydání z nakladatelství Edice Omega bude stejně dobré jako ono staré. A podle toho, jak jsem zatím do knihy nahlížela, tomu vše napovídá, takže... Nemůžu se dočkat, až se znovu vrhnu na jednu z těch nejkrásnějších knih a úžasný příběh Marca Vinicia a Lygie!



Kniha má opravdu krásný přebal, asi ten nejhezčí, jaký jsem u Quo vadis viděla. 





A je také velmi krásně zpracovaná uvnitř.











Kniha je také doplněna mnoha obrazy. Jsou sice jen černobílé, ale i tak příběh velmi dobře oživí...







A moje nejoblíbenější kapitola! :-)









Minulý týden jsem byla v knihovně a byla jasně rozhodnutá, že JEN VRÁTÍM jednu knihu, otočím se a jdu domů. A pak... nějak... najednou stojím u pultu v knihovně a slyším se, jak říkám: Ještě se podívám, jestli si nějakou knihu vezmu.
Chápete mě? No, já ne. A jak to nakonec dopadlo? Na výsledek mého předsevzetí se můžete podívat tady...

Hm, hm. Mám vskutku silnou vůli... :D





Prostě láska - Eve Adamsová, Válečná nevěsta - Jiří S. Kupka, beletrizace úžasného snímku Temný rytíř povstalV pasti - Michael Northrop, Krvavá cesta a Pustina od Moiry Young.

Nejdřív jsem si chtěla vzít jen Krvavou cestu, jenže hned pod ní byla v poličce Pustina. Tak jsem neodolala. Navíc - na co troškařit, že? Vůbec nemám co jiného číst, chm :-)



No, a včera jsem si šla do knihovny pro knihu, kterou jsem měla rezervovanou, a která mě VELMI zaujala a už se na ni taky moc těším.





Ztracená manželka od Alyson Richmanové - kniha americké spisovatelky, která svůj příběh upravila na základě skutečných událostí a zasadila do válečné Prahy. Velmi dobré hodnocení na Goodreads... a já se na ni STRAŠNĚ těším.





A tady se už můžete podívat, jaké krásné knihy se mi k narozeninám nashromáždily!





Muž, který byl Čtvrtek od G. K. Chestertona - od tohoto spisovatele jsem zatím nic nečetla, ale velmi se mi líbí jeho citáty. Především ten, který jsem si od něj vybrala k Ceně odvahy a už ho opravdu umím zpaměti.

Odvaha je vlastně protimluv. Znamená totiž silnou touhu po životě, beroucí na sebe formu odhodlání ke smrti.

Tuto knihu jsem objevila v Levných knihách a podle anotace to má být autorova nejslavnější beletristická kniha, která se řadí k metafyzickým thrillerům. Zatím ještě nevím, co to vlastně pořádně znamená, ale zjistím to a vy se můžete těšit na recenzi ;-)

A ta obálka je opravdu skvělá :-)






Quo vadis ještě jednou - mám z knihy opravdu neskutečnou radost a všem vám ji vřele doporučuju. Věřím, že nikdo, kdo má rád opravdu kvalitní příběhy, z ní nebude zklamaný ;-)








Konečně! Jsem zlomená od Tahereh Mafi, aneb 2. díl úžasné série Roztříštěná, kterou si já osobně nemůžu vynachválit. Styl psaní Tahereh Mafi je neuvěřitelně silný, procítěný a niterný a mě si jím zcela získala, takže... Ach! Navíc... Warner... Jeden z těch nejoriginálnějších a nejzajímavějších charakterů, s nimiž jsem se kdy seznámila.

Tuhle knihu jsem si koupila 23. 4. v rámci Knihy bez DPH a poprvé přitom stála v knihkupectví ve frontě :D Byla to příjemná změna!







To nejlepší nakonec. V pátek jsem přijela po týdnu domů ze školy, a na stole mi ležel balík od kamarádky. Řeknu vám - když jsem ho otevřela, tak jsem na několik sekund upadla do šoku a brada mi poklesla jak Džinovi z Aladina. Aby taky ne, když na mě vykoukla Zlodějka knih od Marcuse Zusaka!

Tak překvapená a vykolejená z nějakého dárku jsem ještě nikdy nebyla. Dokonce se na mě do pokoje přišla podívat ségra, jestli jsem v pořádku, protože jsem tak nějak jen polápávala po dechu... Prostě WOW! Měla a pořád mám z knihy šílenou radost a plánuji re-reading! :D Navíc ta úžasná, nádherná obálka... Ach jo! Jsem šťastná čtenářka!

Takže milá Andy - ještě jednou ti STRAŠNĚ MOC děkuji, udělala jsi mi neskutečnou radost! Díky! :-)


A tady všechny knihy po hromadě :-) Krásně se na tu hromádku kouká. Navíc jsem jak narkoman a pořád k těm novým knihám čichám, na Zlodějku pořád sahám a přejíždím po tom úžasném obale :D






































A ještě obě sestry pohromadě. Netrpělivě čekám na srpen, abychom naši Roztříštěnou rodinku dali dohromady! :D

Jsem roztříštěná jsem kupovala v Brně, Jsem zlomená v Olomouci a pro Ignite Me si asi zajedu do Prahy :D









Doufám, že se vám fotky líbily a užili jste si tu knižní nádheru tak, jako si ji užívám já :-) Na poslední článek“ v rámci narozenin blogu se ještě můžete těšit, pevně doufám, že se mi jej podaří přidat ještě do víkendu... Zatím se mějte krásně! ;-)






Obrázky: 2014 © Anne Leyyd

20 komentářů:

  1. Super knihy!
    Já té věci s knihovnou rozumím. Dělám to taky.
    Teď to sice bylo s knihkupectvím, ale znám to. Doma mám asi pět knížek, který čekají na přečtení. Jenže, Aliance má přednost.
    Zlodějku knih jsem viděla filmově zpracovanou. Příběh mě nadchl. A taky čeká na přečtení. Je sice v pdf, takže bohužel nevlastním tohle krásný vydání, každopádně, hlavně že ji mám, je mi tak docela jedno, v jakém podání :) Ale úplně rozumím tvému nadšení, je to krásný dárek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju za zastavení a pěkný komentář!

      tak to jsem moc ráda, že na tom takhle nejsem sama :D na Alianci se taky strašně těším a naprosto tě chápu, že jsi jí dala přednost ;-)

      film Zlodějku jsem viděla a je VELMI dobře zpracovaný, ale musím říct, že kniha je samozřejmě lepší a máš se nač těšit! doufám, že se ti bude líbit :-)

      jo jo, nadšená jsem ještě stále :D a asi budu pořád, když mi na tuhle knihu padne zrak :D

      Vymazat
  2. Tak to je pěkná kupka skvělých knih. Sice jsem četla asi jenom dvě, ale na pár ostatních se chystám určitě časem :).
    Četla jsem Válečnou nevěstu a nebylo to až tak špatné, jsem zvědavá co na to řekneš ty :). A pak jsem ještě četla Zlodějku knih, to se ti ani nedivím že takový dárek potěší, tí mě by i samotnou protože je to skvělá kniha, což jsem ani nečekala :). Určitě bych si chtěla přečíst sérii Krvavá cesta a Jsme roztříštěná :)..
    A s tou knihovnou to znám moc dobře :), teď tam budu muset brzo vrátit knížky, takže doufám, že odejdu z prázdnou :D :D.
    Mimochodem krásné fotky :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na tu Válečnou nevěstu jsem dost zvědavá, protože jsem se ještě tak úplně nenaučila věřit českým autorům, takže uvidíme... :-)

      :D no, jestli jsi jako já, tak s prázdnou asi též neodejdeš :D ale budu ti držet pěsti! ;-)

      děkuju, jsem moc ráda, že se ti fotky líbily :-)

      Vymazat
    2. To já jim už docela věřím :D, já je už beru pomalu jak ty zahraniční :), ale tenhle mě moc neoslovil, i když knížka nebyla špatná, jen spíš asi není úplně pro můj věk :).
      No asi jsem právě jako ty :D, a já musím odejít s prázdnou jinak to budu tahat zpátky asi nepřečtené, protože nemám šanci to momentálně stihnout :D. Už teď to nestíhám :D :D.

      Vymazat
    3. no, já jsem s těmi českými ještě fakt opatrná. zatím jich mám oblíbených jen pár...

      taky nestíhám, ale nějak jsem je tam nemohla nechat :D tak uvidím, kolik potáhnu zpátky :D

      Vymazat
    4. Jo je to lepší :).
      Budu ti držet palce aby jsi to stihla nakonec ;) :).

      Vymazat
    5. děkuju, budu se snažit :-)

      Vymazat
  3. Quo vadis je strašne pekná :O :)
    Inak samé dobré knižky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se mi hrozně líbí :-) děkuju, jsem ráda, že se výběr knihy líbil :-)

      Vymazat
  4. Quo Vadis zbožňuju, plánuju si to brzo přečíst, už potřetí :) a tohle je vážně krásné vydání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, že se našel další člověk, co tenhle literární skvost četl vícekrát :-)

      Vymazat
  5. V knihovně dopadnu vždycky podobně :D A to tam musím jít v úterý, jelikož mám přichystanou rezervaci, tak to zase potáhnu domu hromadu knížek :-D
    A jinak Quo vadis plánuji taky znovu přečíst, ale nějak nestíhám.
    Výběr je super, kdybych dostala Zlodějku knih, tak bych taky nemohla chvilku dýchat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem opravdu moc ráda, že je nás takhle víc :D tak držím pěsti, ať si táhneš domů ty knížky, které se ti budou nejvíc líbit ;-)

      jo jo, Zlodějka a Quo vadis - dva naprosté skvosty :-)

      Vymazat
  6. Verunko, to je krása, tolik Ti ty knihy přeju. Všechny jsou nádherné a věřím, že Ti delají neskutečnou radost. Nechceš je pro nás, zvědavce, vyfotit i na místě, kam je ukládáš? Prosím, mně hrozně zajímá Tvé prostředí. :-) Jinak ty fotky jsou opravdu moc krásné, vůec jsem netušila, že taky tolik fotíš. Učíš se sama? A jaký máš foťák? Promiň, že vyzvídám, ale to víš, protože sama ráda fotím, tyhle věci mě zajímají... :-)
    Nádhera! Těším se na další takové příspěvky.
    Přeji krásný májový den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, Veru :-) ano, dělají mi neskutečnou radost a ještě víc se těším, až je budu číst :-)

      :D no, bohužel se opravdu nemůžu pochlubit tak krásnou knihovnou nebo aspoň poličkami, jaké máš třeba Ty nebo další, ale do posledního článku v rámci narozenin blogu něco podobného plánuji ještě nefotit, tak snad si trošku přijdeš na své ;-)

      co se týče focení, tak fotím často, ale tolik to nezveřejňuji, protože si nemyslím, že by tolik těch fotek bylo dobrých, aby mělo cenu je dávat na blog nebo fb. bohužel jsem zatím neměla moc času si o focení něco přečíst nebo se tomu věnovat více do hloubky, takže spíš fotím sama podle sebe a učím se z fotek jiných, či to nechám čistě na vlastním uvážení a vkusu, v jakém prostředí a pozici se mi daná fotka líbí nebo ne... samozřejmě to asi z toho odborného pohledu zkušeného fotografa musí být někdy děs běs, ale třeba se ještě zlepším :D

      foťák mám taky docela obyčejný, řekla bych - skoro vůbec se v nich nevyznám, takže to nemůžu moc posoudit. mám Sony Cyber-Shot DSC-H55
      http://www.digimanie.cz/digimanie/products.nsf/v/7BF4172A486FF0B4C12576F600630D8F/$file/Sony%20Cyber-shot%20DSC-H55.jpg

      jsem s ním docela spokojená, jen mě mrzí, že nedovede vyfotit lépe sluneční paprsky nebo větší odrazy světla. protože nejraději fotím v přírodě, ale třeba si časem koupím nějaký lepší :-)

      jsem moc ráda, že se Ti fotky líbily, od Tebe už to něco znamená, takže si toho vážím :-)

      a též Ti přeji krásný májový den, Verunko :-)

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)