sobota 5. října 2013

Opravdová láska - Zamyšlení na týden...


Moses Mendelssohn, dědeček slavného německého skladatele, nebyl ani trochu pohledný. Byl malý a ještě ke všemu měl na zádech hrb. Jednou jel navštívit hamburského obchodníka, který měl moc pěknou dceru. Jmenovala se Frumtje a Moses se do ní beznadějně zamiloval.

Svým nešťastným zjevem však Frumtje odpuzoval. Když se nachýlila hodina odjezdu, Moses sebral odvahu a vyšel po schodech do jejího pokoje, aby s ní mohl ještě naposledy promluvit. Byla andělsky krásná, ale působila mu velkou bolest, protože se na něj nechtěla ani podívat.

Po několika pokusech o konverzaci se Moses nesměle zeptal: „Věříš tomu, že se manželství uzavírá v nebi?“

„Ano,“ odpověděla s očima upřenýma na podlahu. „A ty?“

„Věřím,“ prohlásil. „Víš, pokaždé když se narodí chlapec, Hospodin v nebi oznámí, jaké děvče si vezme za ženu. Když jsem se narodil já, také mi určil nevěstu. A pak dodal: ‚Ale bude mít hrb.‘ Zakřičel jsem tehdy: „Hospodine, hrbatá žena, to by byla tragédie. Prosím tě, dej ten hrb mně, a ona ať je krásná!“

Frumtje se mu po těch slovech podívala do očí a bylo vidět, že je pohnuta nějakou vzpomínkou, která byla zasuta kdesi hluboko v její paměti. Vstala a podala Mendelssohnovi ruku a později se mu stala oddanou ženou.







Zdroj: http://nubara.blog.cz/0805/opravdova-laska

Obrázky: google.com 


2 komentáře:

  1. Ahojky Veru, nominovala jsem Tě do tagu LIEBSTER AWARD: http://knizni-pratelstvi.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag.html
    Budu ráda, když se také zapojíš... :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)