čtvrtek 19. června 2014

Zefill - Knihomol #3



Zdravím vás a omlouvám se za zpoždění se článkem. Minulý týden byl ale hodně náročný a po pravdě jsem neměla na nic náladu, takže jsem spíš jen četla a četla a... snažila se nějak přežít do dalšího dne. Teď už je ale zase o něco líp, takže přidávám článek plný fotografií, kde se můžete podívat na mé knihovnické šílenství.

Knihovnické proto, že jsem lítala po pobočkách Olomoucké knihovny jako šílenec a na... hm, výsledek se můžete mrknout ;-)







Knihy, které mám doma zatím nejdéle, protože jsem před nimi dala vždycky přednost něčemu jinému. I tak se ale na sérii Zvržený od Beccky Fitzpatrick opravdu moc těším. Někdo ji nemá rád, druhý ji miluje, tak jsem zvědavá, kam se zařadím já :-)





Kniha, na kterou jsem se MOOOC těšila a kterou jsem přečetla za 2 dny! Hanba mi! Chtěla jsem si ji šetřit a takhle to dopadlo! Na recenzi Zakázané přitažlivosti se můžete těšit ;-)





Skoro všechno, co mi přijde po ruku, se stane obětí foťáku :-)






Další kniha, na kterou jsem se třepala jako ratlík, a kterou vám VELMI doporučuji. Zvlášť pokud máte rádi řeckou mytologii, zajímavé příběhy anebo jste si zkrátka (kromě toho) taky jako já oblíbili Kendare Blake a její sérii Anna krví oděná :-) První díl nové trilogie - Antibohyně.






Z jedné podvečerní procházky v naší vesnici :-) Škoda, že se schovalo slunce, bylo by lepší světlo...












Tuto knihu jsem nejprve vůbec nechtěla číst, ale nakonec mě zaujala anotace a velmi vřelé doporučení od jedné známé, takže jsem zvědavá... a uvidíme...





Tuto knihu už jsem stihla přečíst. Dárce od Lois Lowry. Za 2 dny! Zase! Hrůza se mnou. Pokud jste o ní ještě neslyšeli, máte rádi dystopie (případně opravdu silné příběhy) a rádi u četby přemýšlíte, tak ani na chvíli NEVÁHEJTE.

Navíc jde v srpnu do kin The Giver (na trailer se můžete mrknout po levé straně blogu) na motivy této knihy, takže o důvod víc si ji přečíst ;-) Vskutku ÚŽASNÝ příběh a recenze na něj samozřejmě taky bude. Jen co se dostanu do stavu, abych ji mohla vychválit tak, jak si zaslouží :-)





Knižní chvilka když jsem četla. Tato věta vám možná teď přijde obyčejná, ale mě v kontextu dané scény vehnala slzy do očí. Prostě krása.







A na tuto knihu - Osm týdnů v blázinci od Evy Lohmann jsem narazila úplnou náhodou. V první řadě mě zaujala skvělá obálka. Včera jsem ji už dorazila a dala jí 4 hvězdy. Recenze také brzy. Je to hrůza, čtu rychleji, než stačím psát recenze, uch.





Na tohohle fešáka zase narazila mamka :-)









Zase jeden ze západů slunce nad sv. Mořicem v Olomouci. No jo, jsem na to trochu cvok, ale snad jste si už zvykli, nebo zvyknete :D







Kniha, kterou jsem vám již ukazovala a kterou už mám také přečtenou, ale ještě než bude recenze, tak vás na ni chci znovu upozornit, protože Ztracená manželka od Alyson Richman si určitě ZASLOUŽÍ vaši POZORNOST.

Příběh založený na skutečných událostech, který bych dala na rovinu k Měděnému jezdci, ačkoliv nemá žádné další díly :-) Možná je o něco stylově slabší než příběh od Paulliny Simons, ale pro mě byl SKVĚLÝ!





Dnes jsem začala číst novou sérii, která má TOLIK kladných hodnocení, že jsem jí už nemohla dál odolávat :-) Prozření Mary Dyerové od Michelle Hodkin. Obálka je vážně krásná.





Samozřejmě - celá já. Když už, tak už :D

Přece bych nemohla odejít bez 2. dílu. Co když ten 1. skončí nějakým cliffhangerem. A ne, neříkejte mi to! :D






Gerbery s jednou z těch nejjasnějších, nejkrásnějších a nejpozitivnějších barev :-) To přesně potřebuju :-)















Kniha, na kterou jsem přišla a jsem TAK zvědavá díky skvělé Catrioně z Little Book Owl. Bohužel v knihovně neměli tu krásnou obálku, kterou měla ona, ale i tak se na Stín větru šíleně těším :-)






No, pokud byste viděli můj výraz poté, co jsem objevila tuto knihu v katalogu knihovny, tak byste mě do toho blázince asi šoupli. Kniha, která mi přehodila žebříček na seznamu knih.

Ale TOMUTO prostě NEŠLO odolat. Snad mě chápete :D Tygrův osud od Colleen Houck. Aneb 4. a závěrečný díl Tygří ságy. Možná ještě bude jeden díl, ale to se asi ještě uvidí... Každopádně, knihu mám přečtenou, jsem děsně naštvaná i hrozně spokojená... tak si to nějak přeberte ;-)





Aby se taky tygři dostali ven, šla jsem si číst do parku. Dokonce jsem chtěla konečně vyfotit ten překrásný park u Výstaviště Flóra v Olomouci, jenže... samozřejmě, osel já, nedala dobít baterku foťáku... Takže jen pár obrázků.





Měla jsem báječného společníka kosa, který tam seděl opravdu dlooouuuhooo... :-)












Zatím poslední vyfocené knižní chvilky s knihou, která mě TAK TAK TAK STRAŠNĚ DOSTALA!





Bez naděje od Colleen Hoover. Ach, PANE JO! Myslím, že si nové nakladatelství Yoli pro svou první knihu prostě NEMOHLO VYBRAT NIC LEPŠÍHO!








Tak při této scéně nebyl překvapený jen Holder ale i já! :D





A ukázka nezapomenutelných Holderových SMS :D





Recenze se také chystá, jen co se trochu vzpamatuju, aneb ti, co četli, tak mě snad chápou :-)

Plus - potřebuji co NEJDŘÍVE druhý díl! Ať je to ten samý příběh jak chce, na Holderův pohled jsem pořádně natěšená :-)






A všechny knihy pohromadě. Chudák stůl :D Ale řeknu vám, není nic lepšího na pohled!




A to už je všechno. Uff :-) Snad se vám fotky aspoň trochu líbily :-)


Na úplný konec ještě další z těch překrásných západů slunce, které z okna vždycky pozoruju :-)






Mějte se zatím krásně! ;-)







 Obrázky: 2014 © Anne Leyyd

22 komentářů:

  1. Super knížky! Když byl bůh králík jsem četla (a myslím, že to byla moje první recenze na blog) a byla jsem z ní hrozně moc nadšená, je to opravdu dobrá knížka. Stín větru si chci přečíst už hrozně dlouho, protože Zafónova Marina byla skvělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je bezva, taky doufám, že mě nezklame a určitě pak přidám recenzi :-) já právě ještě od Zafóna nic nečetla, takže jsem na Stín větru moc zvědavá a uvidíme :-)

      Vymazat
  2. Opravdu nádherné fotky. :)
    Bez naděje a Proměnu Mary Dyerové jsem si shodou okolností včera také přinesla z knihovny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, jsem ráda, že se fotky líbí :-) jéj, tak to je super náhoda :D Bez naděje se ti myslím určitě bude líbit, ta kniha je skvělá!

      Vymazat
  3. Tolik knih! Ja v knihovne nemuzu byt dyl nez pet minut, dopadlo by to podobne. :D Opravdu krasne fotky prirody. :) Taky si fotim uryvky knih, ktere me zaujmou. Bez kontextu jsou obycejne, ale jinak jsou vtipne,smutne a tak ruzne.. :)
    Komentuji z mobilu, tak se omlouvam za psani bez carek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, naštěstí jsem je všechny nebrala najednou, nebo bych to asi nepobrala :D děkuju, jsem ráda, že se fotky přírody líbily :-)

      vůbec se neomlouvej, psaní bez čárek mi opravdu nevadí ;-) a děkuju za pěkný komentář a zastavení na blogu :-)

      Vymazat
  4. Týý jo, ty jksi normální blázen. :-) Jinak moc super výběr, většinu z toho jsem četla a vážně doporučuji. Neboj Patche ze Zavrženého si určitě zamiluješ. :-)
    P.S. Krásně fotíš! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak už si toho všiml i někdo jiný, že jsem cvok :D to je bezva, že většinu doporučuješ, hned jsem klidnější :-) na Patche jsem rozhodně zvědavá :-)

      a děkuju mockrát, jsem ráda, že se ti fotky líbily :-)

      Vymazat
    2. Patch je jeden z mých TOP. :-P
      Vážně fotíš krásně. :-)
      Jo a mmch - Katka tě nominovala. :-)
      http://fantasy-maka.blogspot.cz/2014/06/tmi-too-much-informations-tag.html?showComment=1403368406708#c219676888195248922

      Vymazat
    3. díky ještě jednou! a taky děkuju Katce za nominaci, páni, 50 otázek :D no to jsem zvědavá, jak to vymyslím :D

      Vymazat
  5. Nadherny fotky toho zapadu slunce a kvetin :) ... A tech knih, rozhodne budes mit co cist :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, jsem ráda, že se fotky líbí :-) jo, na nedostatek inspirace k četbě a knih samotných si rozhodně nemůžu stěžovat :D díky za zastavení a pěkný komentář ;-)

      Vymazat
  6. Naprosto nádherné fotky a nový vzhled blogu je naprosto perfektní, hrozně moc se mi líbí, skvělá práce! Ta kombinace barev je famózní, moc se mi to líbí!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky moc za pochvalu, Irenko :-) jsem moc ráda, že se ti nový vzhled líbí :-)

      Vymazat
  7. Nádherné fotky :). Tvůj blog je prostě boží a ty knihy :). Všechny vypadají skvěle :). Četla jsem teda jenom Zákazanou přitažlivost :) a jsem ráda že se líbila i tobě :). Jinak na mě doma čeká Bez naděje, snad to o prázdninách přečtu :). A hodně se mi navnadila na knihu Dárce a Ztracená manželka určitě po těch knížkách kouknu a uvudím jestli se do nich pustím :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc za pěkný komentář a jsem vážně MOC ráda, že se ti blog líbí :-) no, já myslím, že právě tobě se Bez naděje bude líbit minimálně tak šíleně moc jako mě :D určitě se máš nač těšit! Dárce je úžasná kniha a Ztracená manželka taky, takže pokud budeš mít chuť, rozhodně se do nich zkus začít, věřím, že nebudeš zklamaná ;-)

      Vymazat
  8. Verunko, úžasné fotky! Opravdu moc. Ty západy v Olomouci a park vypadají dokonale, je to prostě úžasné město plné zázraků. A všechny ty knihy! To jako přečteš za jak dlouho tak? Řekni, že za měsíc a jdu se asi bouchnout po hlavě mou nejnovější knihou (a ono by to bolelo - je to buďto Analfabetka nebo Stříbrná kniha snů, obě pevná vazba, tak bacha). Obdivuju, že dokážeš takto číst ty nové knihy z knihovny. Já jsem hrozně greedy, chci je mít a svoje! :D Opravdu hezká práce s těmi fotkami, máš na to talent.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju moc, Verunko, jsem ráda, že se Ti taky líbí :-) no za měsíc je určitě všechny nepřečtu :D sláva! Tvoje hlava bude v celku ;-) řekla bych, že tak za 2 měsíce, celé nebo necelé, protože záleží na náladě a především na času, jestli si můžu dovolit číst víc nebo ne. prostě jak kdy... no, já knihovny miluju a nedám na ně dopustit, protože za a) nemám bohužel tolik peněz, abych si mohla dovolit kupovat tolik knih, co přečtu (což tady v tom článku vidíš, že je FAKTICKY hodně :D) a za b) ne všechny knihy, které přečtu bych si chtěla nechat a utrácet za ně peníze, protože taky se mi někdy stane, že mě kniha naštve, nedočtu ji a jsem ráda, že je jenom vypůjčená... ale tak jasně, každý jsme jiný ty Tvoje fotky vlastních knih vypadají taky krásně, zvlášť když tam taky nejsou nalepené ty cedulky z knihovny ;-)

      Vymazat
  9. Ty sis těch knížek teda půjčila! :D Řeknu ti, že jsi udělala dobře, že sis půjčila i druhý díl Mary. Já už bych si taky chtěla přečíst :D A ta knížka Když byl králík bůh (mimochodem dokonalý název) vypadá skvěle, myslím, že se po ní taky podívám :)
    Nemůžu si pomoct a musím ti pochválit ty tvoje fotky! Hrozně se mi líbí fotka s tou třešničkou! Krásné jsou ale všechny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D jo no, tentokrát jsem překvapila i sama sebe :D no říkala jsem si právě, že když už tam jsou oba vedle sebe, tak ať jim není smutno a mě ať na konci 1. dílu neklepne :D

      děkuju moc, jsem ráda, že se ti fotky líbí. ta s tou třešničkou se mi taky líbí, ještě na ní ale chybí ten lístek u vrchu stopky a byla by fotka ještě lepší :-)

      Vymazat
  10. Panejo, ty poslední dvě fotky západu slunce mě totálně dostaly!! Vážně nádhera :). Moc se Ti povedly ale samozřejmě i ty ostatní ;) Hlavně Ti závidím, že na fotkách z Flóry nemáš lidi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, jsem moc ráda, že se Ti líbily :-) no, na Flóře jsem šla kousek bokem a měla jsem štěstí, že tam nikdo právě nebyl. jinak je to docela oříšek :D

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)