úterý 24. prosince 2013

Filmové tipy pro Vánoce 2013


Veronika z blogu Knižní přátelství mě svým článkem k tipům na filmy, které neodmyslitelně patří k jejím Vánocům, inspirovala a tak vám zde přináším své tipy. Snad si něco z těchto 10 vyberete :-)






Snad proto, že mamka tento muzikál s úžasnou herečkou Audrey Hepburn miluje a pokaždé, když byl v televizi, tak se na něj dívala, ale spíš proto, že je zkrátka krásný, milý a pohodový, vtipný, s úžasnými písněmi a skvělými herci, je mým jasným favoritem. Pokud jste My Fair Lady ještě neviděli, určitě to napravte ;-)














Film o Vánocích se silným příběhem, pěknou (neklišoidní) romantikou. Navíc ten úžasný dům, v němž hlavní hrdinka se svěřenými dětmi najdou útočiště a všechny ozdoby, které v něm jsou, navodí Vánoční atmosféru tak moc, že to snad ani nejde více ;-)








Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Krásný příběh o lásce, která dovede i ducha a člověka na dně zase vrátit zpátky k životu. Krásná Reese Witherspoon a sympaťák Mark Ruffalo v kouzelném filmu, v němž se neskutečné stává skutečným.








Dnes již legendární filmy, které netřeba představovat. Humor, vtip, legrace, nepoučitelní darebáci a geniální Kevin… Pokud někdo ještě neviděl, styďte se a mrkněte na to ;-)








Absolutní klenot mezi pohádkami a má nejnejnejoblíbenější pohádka. Žádná typická „zazpíváme si spolu jednu písničku a je to láska na věky“, ale pěkný vývoj vztahu. Král Miroslav – kdyby takových vládců a politických představitelů bylo víc, víte, jak by to tady vypadalo? Princezna Krasomila – tvrdohlavá hrdinka, která nakonec prozře a pozná toho, kdo je ten pravý, přičemž se nebojí ušpinit od práce.




Krásná, skvělá, originální, super pohádka (příběh?), která v sobě skrývá mnohá moudra. Úžasná grafika, nádherný soundtrack Johna Powella, Škyťák a Bezzubka. Viděla jsem je tolikrát, že to ani nespočítám. Ideální pro děti i dospělé, kteří se nudit nebudou. Má psychologická duše jásala a jásá dál! ;-)






Kouzelný příběh o malé dívence s bohatou fantazií, díky které pomohla mnohým i sobě. Příběh o tom, že se člověk nikdy nemá vzdávat svých nadějí, snů a příběhů, které si nosí v sobě. Příběh o síle dobré vůle a laskavosti. Kdo neviděl, o mnohé přichází – zvláště ti z vás, kteří svou fantazii rozvíjíte a pečujete o ni.







                    
Opět – kouzelná Audrey Hepburn po boku sympatického Gregoryho Pecka. Nezapomenutelná dvojice. Děj se sice odehrává během letních prázdnin, ale pro ty, kteří se už nyní těší na léto, nebo ty, kteří se chtějí nechat unést krásným, dojemným, romantickým příběhem, není nic lepšího než… vyrazit do Říma!













Pro milovníky příběhů o cestování časem. Velice příjemný, odpočinkový, vtipný, romantický film s další (pro mě) nezapomenutelnou dvojicí. Pro ty, kteří mají rádi bezkonkurenční sérii Drahokamy od Kerstin Gier, je tento film asi jasná volba. 








V hlavní roli Shailene Woodley (ano, ti, kteří se zajímáte o filmové zpracování Divergence od Veronicy Roth a Hvězdy nám nepřály od Johna Greena, tak je jméno této herečky známé). Možná trošku sem tam moc sladký film, ale pro navození pohody je to to pravé. A ač název může mást, žádné válečné scény ;-) a pro Vánoce jako stvořené.









Doufám, že se vám výběr líbil a třeba vás něco zaujalo. Klidně mi napište vaše dojmy z filmů nebo i váš tip pro mě ;-)







Obrázky: google.com


6 komentářů:

  1. Hmmm, zaujímavé filmovo-rozprávkové tipy, a hoci nie som nijaký televízny maniak, tak niektoré si istotne nenechám ujsť (hoci napríklad Pyšnú princeznú príliš nemusím) Ja by som si napríklad rád pozrel Pošli to ďalej, či jeden film, ktorého názov si nijakovsky neviem vybaviť, ale je to o chlapcoch zo sirotinca, ktorého existenciu sa pokúšajú zachrániť - neporadíš náhodou? :D
    J.

    OdpovědětVymazat
  2. no vida, každý je jiný :D já si bez Pyšné princezny neumím představit Vánoce, je to pro mě už tradice se na ni v tento čas podívat. nevím, jestli to je ono, ale našla jsem tento film "Kluci z Mistletoe", třeba je to on ;-)

    http://www.csfd.cz/film/115310-kluci-z-mistletoe/

    OdpovědětVymazat
  3. No teda, presne! To je on! A ja som to napokon po dvoch hodinách premýšľania a hľadania vzdal...hmmm ďakujem Verik!
    J.

    OdpovědětVymazat
  4. Jak by to tu vypadalo, kdyby bylo víc politiků jako král Miroslav? Příšerně! Všici by chodili jak buzeranti v uplých legínách a místo kralování proháněli cizí sukni či se snažili vypěstovat zpívající plevel!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D tak buď jsi tu pohádku nepochopil, nebo jsi špatně pochopil mě, což je asi pravděpodobnější. tou větou jsem nenarážela na vizáž krále Miroslava či "fantasy" složku pohádky se zpívající květinou, nýbrž na Miroslavovo jednání, kdy se snažil udělat to NEJLEPŠÍ pro LIDI své země. o čemž se nedá dnes téměř u žádného politického představitele mluvit.

      tak snad si už rozumíme ;-)

      Vymazat

Za všechny názory a komentáře vám předem děkuji, nenechám je bez odezvy a můžete mi věřit, že z každého jednoho mám velkou radost :-)